0% Complete
صفحه اصلی
/
اولین کنگره بین المللی پیشگیری از سرطان
سرطانزایی و توکسیسیتی مواد حاصل از فرآوری حرارتی مواد غذایی
نویسندگان :
فاطمه رضائی
1
الهام زاده هاشم
2
1- دانشگاه ارومیه
2- دانشگاه ارومیه
کلمات کلیدی :
آکرولئین،آکریل آمید،مواد سرطانزا،مواد غذایی،هیدروکربن های آروماتیک چند حلقه ای.
چکیده :
فرآیندهای مختلف مورد استفاده در آمادهسازی و نگهداری مواد غذایی باعث افزایش ایمنی، بهبود کیفیت حسی، نابودسازی میکروارگانیسمها و افزایش زمان ماندگاری مواد غذایی میگردد؛ با این وجود، یکی از نتایج فرآوری مواد غذایی آن است که در برخی از موارد، عمل فرآوری میتواند ترکیبات نامطلوب متعددی را تشکیل دهد که این ترکیبات اثرات سمی و بیولوژیک مختلفی را بر بدن دارند. امروزه بیماریهای مختلف بویژه سرطان و مواد سرطانزا از مباحث بسیار مهم در مجامع علمی و عمومی است. با گسترش روز افزون مواد اولیه جدید و فرآیندهای ناسالم، شناسایی و معرفی ترکیبات سرطانزا و نحوه تشکیل آنها در مواد غذایی از اهمیّت بسزایی برخوردار است. فرآیندهای حرارتی مانند سرخ کردن، بو دادن، کباب کردن، پختن و ... باعث تشکیل برخی از این مواد میشوند. مواد حاصل از فرآوری گرمایی و به صورت ویژه آکریلآمید، آکرولئین و هیدروکربنهای آروماتیک چند حلقهای هر سه دارای عوارض سرطانزایی و جهشزایی و ایجاد اختلالات دیگر در بدن میباشند و با در نظر گرفتن مدت زمان و نوع مواجهه این تأثیرات میتواند بیشتر و خطرناکتر گردد. در این مقاله ما به مروری مختصر در مورد تشکیل و سمیت آکریلآمیدها، آکرولئین و هیدروکربنهای آروماتیک چند حلقهای در طی فرآیندهای حرارتی در مواد غذایی پرداختهایم.
لیست مقالات
لیست مقالات بایگانی شده
نقش کاروتنوئید در پیشگیری از ابتلا به سرطان: یک مطالعه مروری
ابوالفضل حسنعلیزاده - تینا محمدزاده
The effect of exercise and nutrition on cancer: a review
Ako Moradi
بررسی تأثیر استرس و حمایت اجتماعی در پیشگیری از سرطان
علیرضا بخشایش - حامد نفری
بررسی تاثیر نانو ذرات اکسید روی بر میزان مرگ و میر سلول های سرطانی معده رده سلولی AGS
شیوا کل آذر - سلمان مهاجرمازندرانی - لطیفه کریمزاده بارده ای - محمد رستمی
نگاهی به تاثیر مدلسازی ریاضی و هوش مصنوعی در پیشگیری، تشخیص و درمان سرطان
محمدباقر کاظمی - محمدرضا قائمی - میر حمید الماسی
نقش مدیریت روانشناختی در پیشگیری از سرطان: از مدیریت استرس تا عادات سلامت بخش
فاطمه زمانی - صونا نصر
Genomic insights into glioblastoma: Preventive strategies and therapeutic implications
Hossein Tahmasebi Dehkordi
The effects of prebiotics and probiotics on irritable bowel syndrome
Majid Rahemi Haghighi - Ali Rahemi Haghighi - Ali Fereidouni
شناسایی مولکولی هرپس سیمپلکس ویروس تیپ 1 و 2 (HSV-1,2) جدا شده از زنان مبتلا به سرطان سینه با روش Multiplex-PCR
مجتبی ساده
پلیفنولهای طبیعی بهعنوان عوامل ضد اکسایش در پیشگیری از سرطان
مریم منافی مقدم - علی رمضانی
بیشتر
ثمین همایش، سامانه مدیریت کنفرانس ها و جشنواره ها - نگارش 41.5.1