0% Complete
صفحه اصلی
/
اولین کنگره بین المللی پیشگیری از سرطان
سرطانزایی و توکسیسیتی مواد حاصل از فرآوری حرارتی مواد غذایی
نویسندگان :
فاطمه رضائی
1
الهام زاده هاشم
2
1- دانشگاه ارومیه
2- دانشگاه ارومیه
کلمات کلیدی :
آکرولئین،آکریل آمید،مواد سرطانزا،مواد غذایی،هیدروکربن های آروماتیک چند حلقه ای.
چکیده :
فرآیندهای مختلف مورد استفاده در آمادهسازی و نگهداری مواد غذایی باعث افزایش ایمنی، بهبود کیفیت حسی، نابودسازی میکروارگانیسمها و افزایش زمان ماندگاری مواد غذایی میگردد؛ با این وجود، یکی از نتایج فرآوری مواد غذایی آن است که در برخی از موارد، عمل فرآوری میتواند ترکیبات نامطلوب متعددی را تشکیل دهد که این ترکیبات اثرات سمی و بیولوژیک مختلفی را بر بدن دارند. امروزه بیماریهای مختلف بویژه سرطان و مواد سرطانزا از مباحث بسیار مهم در مجامع علمی و عمومی است. با گسترش روز افزون مواد اولیه جدید و فرآیندهای ناسالم، شناسایی و معرفی ترکیبات سرطانزا و نحوه تشکیل آنها در مواد غذایی از اهمیّت بسزایی برخوردار است. فرآیندهای حرارتی مانند سرخ کردن، بو دادن، کباب کردن، پختن و ... باعث تشکیل برخی از این مواد میشوند. مواد حاصل از فرآوری گرمایی و به صورت ویژه آکریلآمید، آکرولئین و هیدروکربنهای آروماتیک چند حلقهای هر سه دارای عوارض سرطانزایی و جهشزایی و ایجاد اختلالات دیگر در بدن میباشند و با در نظر گرفتن مدت زمان و نوع مواجهه این تأثیرات میتواند بیشتر و خطرناکتر گردد. در این مقاله ما به مروری مختصر در مورد تشکیل و سمیت آکریلآمیدها، آکرولئین و هیدروکربنهای آروماتیک چند حلقهای در طی فرآیندهای حرارتی در مواد غذایی پرداختهایم.
لیست مقالات
لیست مقالات بایگانی شده
Serine proteases and their role in cancer cell metastasis
Sajedeh Eghbali - Maryam Heydari - Zahra Rezvani
رژیم غذایی محدودیت کالری، یک استراتژی درمانی برای انواع سرطان
پریسا فیاض پور - امیر مهدی زاده حقیقی - غلامرضا شفیعی
رابطه راهبردهای تنظیم شناختی هیجان و حمایت اجتماعی ادراک شده با تاب اوری بیماران مبتلا به سرطان پستان
زهرا سلیمانیان - محمدرضا تمنایی فر
بررسی مداخلات روانشناختی بر بهبود سلامت روان زنان مبتلا به سرطان سینه
صدیقه شهاب زاده - آمنه شهاب زاده
تاثیر تمرین هوازی رت های پدر و مادر قبل از بارداری و فعالیت بدنی رت مادر حین بارداری بربیان ژن p53 و Bcl2 بافت رحم فرزندان ماده آن ها
فاطمه اوصانلو - علی سیاح - اکرم کریمی اصل
نقش نان های فراسودمند بر بهبود تغذیه و پیشگیری از سرطان
فاطمه قلیزاده - ماندانا بیمکر - علی گنجلو
The effects of prebiotics and probiotics on irritable bowel syndrome
Majid Rahemi Haghighi - Ali Rahemi Haghighi - Ali Fereidouni
Exercise-Induced Modulation of Immune Function: Implications for Cancer Risk Reduction and Tumor Suppression
Mahtab Faraji - Rastegar Hoseini
سرطان و رویکرد سبز پیشگیری و درمان
راضیه بیگلری فراش - نجم الدین مرتضوی - مهسا فاتح
نقش حمایت اجتماعی و ویژگی های شخصیتی در پیشبینی سلامت روان مبتلایان به سرطان سینه و پیشگیری از متاستاز
محبوبه اسدی - هادی احمدی - پیمان مام شریفی
بیشتر
ثمین همایش، سامانه مدیریت کنفرانس ها و جشنواره ها - نگارش 42.4.5